Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

HOME ESPAÑOL DEUTSCH ENGLISH MAGYAR

 



 


 

LOS ABRIGOS WEATHER

 

TDI/SDI

 

 


  ÍGY JUTHATSZ EL HOZZÁNK:

 


 TENERIFE DIVING SHOP

THE NO.1 DIVE SHOP ON TENERIFE ISLAND

 THE SHOP FOR PREMIUM DIVING EQUIPMENTS ON TENERIFE


 

CHRIS BENZ WATCH SHOP TENERIFE

MARES FLEXAZ-THERM - EGY NAGY MEGLEPETÉS

Posted 2019.02.20.

Nagy meglepetés? Igen, valóban sok dologban. És olyan sok részletben, hogy az ember nem tudja, hol és miként írjon róla.

A MARES 70. évfordulója alkalmával sokat változott. Számos felszerelés-elem/összetevő eltűnt és újabbra, technikailag fejlettebbre cserélték ki. Igazán megéri a MARES weboldalát böngészni: www.mares.com.

 

 

Visszatérve az új, félszáraz Flexa Z-Therm ruhához, ez egy új, innovatív neoprénruha, amely sok szempontból különbözik a többi búvárruhától. Ez a legjobban a MARES videóban látható:

Amint láthatjuk a videóban, van néhány különbség a MARES és más gyártók hagyományos ruhái között.

Különösen szembetűnő az elülső cipzár, amely nem vízszintes mint más félszáraz ruháknál, hanem a bal válltól jobbra lefelé halad. Ennek köszönhető a Z-Therm név. Először úgy gondolja az ember, hogy sokkal könnyebbé teszi a búvárruha felvételt, de ez nem olyan egyszerű. A MARES ezért kiadott egy videót is, amely jól magyarázza, hogyan kell fel-és levenni a Z-Therm-et.

Itt van a videó: 

De a szép bemutató videók után, itt a személyes tapasztalatom és véleményem részletesen.

Nagyon izgatottan vártuk, hogy a búvárruhák megérkezzenek Olaszországból. Amikor végre megérkeztek, kicsomagoltuk őket és ellenőriztük.

Itt aztán jött az első kérdés számomra. Az első dolog, amit észrevesz az ember, természetesen az, amit már láthattál a videóban, hogy a ruha kapucnival egyben van. Magától értetődően ez ízlés kérdése. Én magam gyakran merülök kapucni nélkül, különösen nyáron, amikor a Kanári-szigetek vízhőmérséklete 24 °C körül van. Téli időben vagy filmezés közben, amikor az ember kevesebbet mozog, természetesen  kapucnival merülök.

Észrevettem, hogy az anyaga szuper puha és rugalmas. Emellett ilyen cipzár és a testen megduplázott anyag általában csak szárazruhákon szokott lenni. Be kell vallanom, kétségeim voltak. Amikor láttam, hogy a csuklón és a bokán nincs cipzár és dupla neoprén sem, még inkább csalódott voltam. Első benyomásom az volt hogy több, mint egy sima búvárruha , de nem adja meg azt, amit elvárok egy félszáraztól. Aztán első ruhapróba a boltban. Hozzá kell szokni a ruha fel- és levételéhez, de hát mire vannak a használati útmutató videók?
A ruha anyaga nagyon puha és rugalmas, nagyon jó érzés a viselése. És meglehetősen melegnek is tűnt próbakor. 
Az elülső cipzár lehetővé teszi, hogy saját magad zárhasd és nyithasd a ruhád, ami nagyon hasznos. Azonban ami igazán számít, hogy milyen a ruha a vízben. Követező nap pedig már fel is avattuk az új ruháinkat.

 

Ahogy mondtam, kételkedtem a ruhában, de 60 perce merülés után Montaña Amarillánál már elmúltak a kétségeim. A téli időszak ellenére, 19°C-os vízben még az első 30 percben sem fáztam, még a lábaim és karjaim sem. A merülés további ideje alatt is kellemesnek éreztem a teshőmérsékletem, egyaltalán nem fáztam. Egyszerűen nagyszerű. Szuper könnyű, rugalmas és kényelmes. Sem a testen visszahajtható duplázott anyag, sem a csuklya nem zavart. Mindent egybevetve ez egy kiváló félszáraz ruha, ami már bizonyított és továbbra is bizonyítani fog. Ez a MARES fejlesztési részlegének zseniális eredménye. Valódi innováció a piacon a búvárruhák területén. Véleményem szerint a többi márkának szüksége lesz egy kis időre, hogy hasonlót készítsenek. Mindent összevetve, teljesen elégedettek vagyunk az új ruháinkkal, köszönjük MARES !!!! Előnyök: könnyű, rugalmas anyag, nagy zseb, elülső cipzár, csuklya Összefoglalás: abszolút ajánlott!!!

 

Előnyök: könnyű, rugalmas anyag, nagy zseb, elülső cipzár, csuklya

Hátrányok: meg kell szokni a ruha fel- es levételét, integrált csuklya (személyes véleményem)

 

Összefoglalás: abszolút ajánlott!!!

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?