Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

HOME ESPAÑOL DEUTSCH ENGLISH MAGYAR

  


 

LOS ABRIGOS WEATHER

 

TDI/SDI

 

 


  ÍGY JUTHATSZ EL HOZZÁNK:

 


 TENERIFE DIVING SHOP

THE NO.1 DIVE SHOP ON TENERIFE ISLAND

 THE SHOP FOR PREMIUM DIVING EQUIPMENTS ON TENERIFE


 

CHRIS BENZ WATCH SHOP TENERIFE

MARES FLEXAZ-THERM - EGY NAGY MEGLEPETÉS

Posted 2019.02.20.

Nagy meglepetés? Igen, valóban sok dologban. És olyan sok részletben, hogy az ember nem tudja, hol és miként írjon róla.

A MARES 70. évfordulója alkalmával sokat változott. Számos felszerelés-elem/összetevő eltűnt és újabbra, technikailag fejlettebbre cserélték ki. Igazán megéri a MARES weboldalát böngészni: www.mares.com.

 

 

Visszatérve az új, félszáraz Flexa Z-Therm ruhához, ez egy új, innovatív neoprénruha, amely sok szempontból különbözik a többi búvárruhától. Ez a legjobban a MARES videóban látható:

Read the rest of this entry »

VDST Diver's Day 2018 - Mi is részt veszünk

Posted 2018.06.16.

Mint minden évben a VDST - német sportbúvár szövetség - megszervezi a német búvárnapot egész németországban.
2018. június 24-én elérkezett az idõ, ismét meghívjuk önöket, mint az egyetlen németországon kívüli VDST búvárközpont,
hogy megismerjék a víz alatti világot. Mindenki 8 éves kortól csatlakozhat hozzánk.
Itt van a mi kis programunk:

2018. június 24-én, vasárnap, 10:00-14:00-ig ingyen próbamerülést kínálunk a Los Abrigosi boltunknál, a Playa Grande parton, egészen addig, amíg van elég levegő a palackjainkban és az oktatók bírják.

14:00-kor a próbamelülés résztvevői között kisorsolunk egy CMAS 1*-os tanfolyamot, amelyet a VDST támogat.

 

16:00-kor part és óceán tisztító kampányt szervezünk a Playa Negra/Black Cove-nál.
A résztvevők között egy OMER búvárlámpát sorsolunk ki, amelyet a VDST támogat.

 

VDST Búvárnap vasárnap június 24-én Los Abrigosban, Tenerifén.
További információ a club@ecological-divers.com és a +34 673 858 433 telefonszámon érhető el.
Read the rest of this entry »

MARES EOS 20RZ búvár lámpa

Posted 2018.02.19.

Minden évben a BOOT shown Düsseldorfban, mely a világ egyike a legnagyobb búvár rendezvénye, a német "Tauchen" magazín kiosztja a Tauchen-Award díjat. Ebben az évben 2018-ban volt a 20. díjátadó. Rögtön az elején szeretném leszögezni nem vagyok elkötelezet híve a Tauchen-Award díjnak. Egyszerű a magyarázat, és ez az én véleményem. A Tauchen-Award díjra neveznek búvár bázisokat, képzési rendszereket, és felszereléseket. A magazin olvasóinak szavazata alapján kerül kiosztára, nem pedig szakértők egy csoportja által. Nekem ez azt jelenti hogy a búvár bázis kategóriában majdnem mindig olyan bázis nyer akinek a lektöbb németül beszélő vendége van. Tehát először is és leginkább, a tömeg az aki szavaz , nem a minőség. Kis búvár bázisoknak, melyek a jó minőségre törekednek a tömegtermeléssel szemben nincs esélyük gyözelemre. Azt is gondolom hogy azok a Búvár Bázisok gyöznek melyeken a vendégeket motiválják hogy szavazzanak a Tauchen-Award-on. Másoknak egy ilyen verseny inkább közömbös, mert jobban szeretnek a vendégekkel jobban törödni. A képzési rendszerek közötti választás csak a mennyiségről szól. Ilyen az élet, ez így van és kész. Mennyiség a minőség felett, sajnos. Szóval ebben az évben a felszerelés kategóriában aa MARES EOS 20RZ búvár lámpa jelölve lett. Most mondhatnád MARES, CRESSI, SCUBAPRO, AQUALUNG ... az egyiknek nyernie kellet. Szóval, itt látok egy kis külömbséget. Nyilvánvalóan, itt a magazin olvasói egy kicsit jobban szkeptikusak, és olyan termékekre szavaznak meyeknél nem a mennyiség számít, például mint a vízáló anyagok. De most vissza a EOS 20RZ -hoz. Miért írok erről? Mert megvagyok lepve, hogy ebben az évben egyetértek az olvasókkal.

 

Az EOS 20RZ-nak van néhány nagyon jó tulajdonsága, és nagyon jó az ár érték aránya, nem úgy mint más szokásos búvár lámpáknak. Amíg más márkájú búvár lámpák, nem az olcsó kínai termékek, hasonló technikai tulajdonságokkal 600 euros ár felett vannak, addig a MARES ár ajánlása az EOS 20RZ-ra 295.00 euro. Néhány boltban akár 240 euro-ért is megtalálhatod (2018-02-11). De még haez kiválló is, ez a minőségről is szól és a megjelenésről. A kivitelezés nagyon jó, a fém ház 594 gramm. És nagyon könnyen kezelhető. A búvár lámpát egy újratölthető elem látja el, amelyet egy közönséges telefon kábelle lehet tölteni. Különösen haszos amikor utazol. Véleményem szerint kéne lennie egy egységes standardnak a töltő kábelek között, más külömben lámpához, kameráshoz stb. végül 4-5 töltő kell. A töltési idő 7 óra, üzem idő a legmagasabb fokozaton (2300 lumennen) 100 perc, alacsonyabb fokozaton 180 perc. Véleményem szerint nagyon jó idők. Lehetséges a lámpát szabályozni 2 fokozaton, az alacsony 690 lumen, mely tökéletesn megfelel normál merülésekhez, és a maximum beállítás 2300 lumen, amely nagyon jó látványt nyújt például video készítéshez. Ha videó felvételekről beszélek, beszélnem kell a fénysugárról is. Ismét tehát van 2 fokozat van. Szúró fény 12 ° és reflektorfény 75 ° bármiféle szurófény nélkül. A fénysugara lehetne egy kicsit nagyobb, de amikor fimezünk általában legalább két lámpát használunk és ez estben két lámpa már 150 ° add. Itt van újra az összes adat:

 

 

 

Az én véleményem, hogy az EOS 20RZ egy nagyon jó minőségű és praktikus búvár lámpa, rekreációs búvároknak és amatőr fimeseknek egy nagyon jó ár érték arrányal. Abszolút megvételre ajánlott.

Read the rest of this entry »

Ecological Divers Tenerife bemutatja új logóját.

Posted 2017.07.21.

Igen, kilenc év után megváltoztattuk a logónkat. Sokan azt kérdezhetik miért, és nem is akarom tudni mit mondana pár kritikus ember… A magyarázat egyszerű és rövid. Régóta akartam csinálni egy új és modern logót, de sose volt rá idő. Meglehet a fontosabb kérdés az, miért éreztem úgy hogy új logó kell. Az Ecological Divers kezdeténél 2008-ban, megkértem egy barátot hogy készítsen egy lógót, ö ezt el is készítette és ez lett az elmúlt évek jól ismert lógója. Amit nem tudtam az az volt, hogy ez a logó egy fénykép alapján készült, amit nem én készítettem. Ugyan ez a fénykép nem volt felismerhető a logóban, és nem sértett semmilyen szerzői jogot, nem szerettem ezt. Tehát mindig is játszottam a gondolattal hogy megváltoztatom a logót, habár gyakran tanácsolták ne tegyem.  

 

 

Most az új Búvár bolttal és az új MARES / SSI XR választékkal, eljött az ideje, egy új és modern lógónak. És azt merem állítani, hogy nagyon jól sikerült.

Read the rest of this entry »

3 éves az SSI-MARES

Posted 2017.04.25.

3 évvel ezelőtt a HEAD sportszert-gyártó cég megállapodást írt alá a Scuba Schools International (SSI). Ugyanakkor a HEAD bejelentette, hogy a MARES, a jövőben az SSI-vel együtt SSI-MARES lesz. Pár hete olvastam a facebookon egy kiadványt, amit az SSI regionális igazgatója tett közzé. Őszintén szólva, úgy találtam, ez inkább reklámfogás. De aztán végiggondoltam az egészet: természetesen, egy búvároktató és bázis tulajdonos, más szemszögből tekint erre az együttműködésre, mint egy regionális igazgató. Közvetlenül a gyártótól vasáról az oktató.

 

Közvetlenül a gyártótól vásárol az oktató – miért jó ez?

Egy kicsit több mint három éve, a nagyot csodálkozott a búvárvilág, amikor a MARES megvette az SSI-t. Egy búvárfelszerelést gyártó cég megvesz egy ügynökséget! De ez a történet egyik fele, mert nem a MARES, hanem a HEAD-csoport szerezte meg az SSI, így két vállalat tulajdonosa lett, a MARES és az SSI.

Én, mint egy  SSI-Búvár központ természetesen meglátogatott a MARES üzleti managere,  Marc Mayoral. Kezdettől fogva világos volt, a MARES és az SSI érdeke, hogy egy búvárközpont MARES felszerelésekkel dolgozzon és ugyanez fordítva. Mindenki, aki rendelkezik némi elképzelése arról, üzleti életről, könnyen érthetőek, ezek az elvárások.

Nekem azonban volt egy személyes problémám. A búvárbázis 2009-ben nyitottam meg, az akkori MARES tenerifei képviselőjétől kaptam egy nagyszerű ajánlatot, hogy az új búvárközpontot teljes mértékben MARES felszereléssel szereljük fel. Sajnálatos módon az ígéretek nem teljesültek, így kénytelen voltam egy másik márka viszonteladójává válni. Így dolgoztunk 3 évet a VDST-vel, és csak másodlagosan az SSI-vel. Így már, el lehet képzelni mennyire szkeptikus voltam a amikor  újra megkeresett a MARES. De miután egy elég meggyőző beszélgetés és az ígéret, az új képviselőtől, hogy a problémák nem történhetnek meg újra, úgy gondoltam, belevágok egy új kalandba a MARES-SSI-vel.  És a sikerrel: 3 éves együttműködés után, most egy MARES búvárközpont, és az egyetlen SSI Diamond oktató és oktatóképző központ vagyunk a Kanári-szigeteken!!   

 

Minden teljesen jól ment? Nem mindig, de haladtunk. 

Nos, ezen a blogom az utolsó 3 évben, különösen a fejlesztések és az együttműködés ezzel a két vállalattal. Szándékosan írtam két vállalatot, mert ők forgalmazzák. Az SSI spanyolországi regionális vezetője David Perea és a MARES kanári-szigeteki képviselője Juan Carlos Rivera.
A MARES-t azt hiszem nem kell bemutatom, a szerviz jó, a felszerelések jók, és az új XR felszerelések új kaput nyitnak a technikai búvárkodás világában. Sajnos a Kanári-szigetek kicsit messze vannak, és néha szűk a kínálat, de általában mindig van minden. Természetesen az egyik probléma az, hogy a Kanári-szigeteken mindig szezon van, míg Európában a legtöbb helyen áprilisban kezdődik csak a szezon. Olaszországban van a gyár és bennem volt a személyes csalódás, de erről a későbbiekben. Összességében az együttműködés nagyon pozitív volt. Ezzel egyidőben a HEAD által megvásárolt SSI-nél, a teljes oktatási rendszer átfogó digitalizációjára került sor. A sok kezdeti nehézség ellenére, már működik a rendszer és hatásos az oktatás. A diákok akik, egy nyaralás alkalmával szeretnének egy tanfolyamot elvégezni, már otthon elkezdhetik az elméleti tanulást, és a nyaraláson már csak a gyakorlati oktatás van hátra. Korábban ez nem volt lehetséges, kivéve ha elküldték az anyagot postán. A digitalizáció környezetvédelmi szempontból is előnyös, mivel a papír és műanyag felhasználás jelentősen csökkent. Az online tanfolyamok mindig naprakészek és elérhetőek. A regisztráció és a diák tanúsítványa digitalizált, ami problémamentes és optimalizálja az oktatónak a könnyebb kezelhetőséget.
Véleményem a következő: nem csak most jó, a jövőben még jobb lesz. Nem kell a búvárközpontoknak, tanagyagot raktározniuk, ami egy igen jelentős költség.

 

 Következtetésem – Az együttműködés 

Összességében azt lehet mondani, az együttműködés dicséretes és pozitív, a két vállalattal. De nem minden arany, ami fénylik. De mint írtam korábban, voltak személyes csalódások. Sokszor az volt az érzésem, más búvárközpontok és oktatók kedvezményes elbírálásban részesülnek. De ez a probléma megoldódott, idővel meg is szűnt.
Nagyon fontos, hogy kommunikáljunk egymással – mint ahogy az életben is.
Így utólag, visszatekintve, persze bölcsebb az ember, és jobb a rálátása dolgokra, mint egy cég melynek a székhelye Olaszországban van. Itt a helyszínen az egyes kereskedők, a legtöbb sajnos, a vállalat elől rejtve marad. Aki, ismeri, a búváripart, tudja mire gondolok. Az idő múlásával, sok igazság került napvilágra, és aztán minden rendben ment. Emellett gyakran vannak ellátási nehézségek, de folyamatosan dolgoznak azon, hogy megoldják. Mint mondtam, ez egy sziget aminek az, az előnye, hogy mindig tavasz van, de megvannak a hátrányai is.

 

Konklúzióm – Az oktatás

Vissza az új SSI rendszerhez. Jobb vagy sem, ez a kérdés? Környezetvédelmi szempontból határozottan jobb és a diáknak, nyaralónak is egyszerűbb a búvártanfolyam. Most a digitális tanulás jobb vagy sem? Ez megint nézőpont kérdése. Néhány nappal ezelőtt, láttam, a Facebookon egy SSI oktató már elérte a hercegi címet. De van hátránya? Egyáltalán nincs. Tény, hogy az anyag majdnem minden nyelven rendelkezésre áll, az oktató online ellenőrizni tudja, hogy a diák hol tart és a kérdésekben hol hibázott. Korábban ez nem volt lehetséges. Ez nem azt jelenti, hogy az elméleti oktatás, mint olyan, megszűnik, sokkal több idő marad a gyakorlati feladatokra. Sajnos van olyan tanfolyam, amit még nem fordítottak le online felületen. Természetesen ez a kérdés prioritást élvez. Vannak, akik lehetőség szerint gyorsan elvégeznek egy online rekreációs sportbúvár tanfolyamot, nekem személy szerint a barlang és roncs tanfolyam a kedvencem. De nem lehet mindent egyszerre, különösen, ha azt sok nyelvre kell lefordítani.
A lehető leghamarabb igyekeznek a hibák kijavításán. A digitális oktatás elvileg jobb, nem teszi az oktatót jobbá vagy rosszabbá? Kizárt, az oktatás minősége még mindig függ az oktatótól, függetlenül attól, hogy a tananyag digitális vagy analóg.
Végül: Digitalizálás és a környezetvédelem a jövő. Változott valami az egyesülés hatására? Nem, minden megy tovább, ahogy volt. Van aki a MARES-el akar dolgozni és az SSI-vel nem és természetesen fordítva…
De sok minden hiányzik.

 

Read the rest of this entry »

MARES REDUKTOR LOOP 15X & XR R2S-VR

Posted 2017.04.13.

A közelmúltban a MARES két új reduktor dobott a piacra. a LOOP 15X és a R2S-VR. Minden évben bemutatnak a gyártók új és/vagy újragondolt reduktor. Ebben az évben a MARES valami igazán különlegeset alkotott. Reduktort, függőleges tömlőcsatlakozással. Természetesen, minden oldalról lehet hallani, kritikákat, de ez általános, ha valami új kerül a piacra. Nekem is voltak kétségeim, de azért nagyon kíváncsi is voltam. Igazából 3 kétségem volt, egyrészt a függőleges csatlakozás mennyire lehet kényelmes, oldalpalackos búvárkodás során, másodszor megmarad-e a mobilitás, a fej lefelé hajtása nem lesz-e kényelmetlen,harmadszor az ügyfeleknek milyen visszajelzése lesz.

Ki hívott megint? „Próbáld ki, mielőtt a polcra kerül”. Egyszer már teszteltük a z XR R2S-VR. De előbb a műszaki adatok. Az R2S-VR jól ismert, eleinte az R2S csak DIN3000 gyártották, a verzió mind a sűrített levegős, mind a 100% O2-t búvárkodás során bevált. Valószínűleg azért, mert technikai búvárkodáshoz tervezték és csak DIN csatlakozóval gyártották. A LOOP reduktorból az első szakaszban 15X többet adtak el, amely újdonság a piacon, és felülírta a korábbi 12S rekordját. Már szállítják, INT és DIN300 csatlakozóval, a modell mind normál, sűrített levegős és O2 használható. Az első szakaszban nincs innováció.

A második lépcsőben van-e különbség? Azt hiszem, nincs. LOOP és a VR ugyanúgy néz ki, mindkettő súlya 199 gramm. Első ránézésre, szétszerelés nélkül, azt hihetnénk, ugyanaz a két modell, csak a nevük különbözik, egyik a sportolási, másik a technikai búvárkodáshoz készült.    

 

 

Hogyan teszteltem VR az Atlanti-óceánban, mind  oldalpalackos, mind normál szakaszban. Nagyon kellemes meglepetést okozott, főleg amikor oldalpalackokkal merültem.

Általánosságban elmondható, a légzési ellenállás gyengébb, mint más MARES szabályozók esetén, köszönhetően az S-VAD a 2. szakaszban és a DFC csatlakozónak az 1. szakaszban. Ha ehhez hozzáadjuk a reduktor súlyát ami 199 gramm, alig észrevehető a víz alatt. Továbbá a mobilitás, a fej mozgása nem korlátozott. De mi is a tét, a reduktor tömlőcsatlakozása. Aki rendszeresen merül oldalsó palackokkal, el tudja képzelni az előnyöket. A szabályozó könnyen csatakoztatható a jobb vagy a bal oldalra, a LOOP és a VP jól használható octopusként is, nagyon könnyű kezelhetőség,nincs csavarodás, kicsit emlékeztet a MARES Octopus MV.

Az oldalpalackos merülésnél voltak kétségeim, de mint mondtam, nagyon pozitívan csalódtam. A tömlővezetővel, ami a kar alatt van elvezetve, kimondottan kényelmes megoldás, és nem áll fent a beakadás veszélye, a fej szabad mozgását nyújtja, azt hiszem, roncs vagy barlangi búvárkodás során megszüntet egy veszélyforrást. Saját aggodalmam a tömlő és a BCD csatlakozása volt, de minden tökéletes és problémamentes volt. Nincs meg a száj oldalsó húzó érzése, sokkal természetesebb. Szerelhető jobb és bal oldalra is. A kifújáskor a buborékok oldalt távoznak.

Összefoglalva, mind technikai, mind szabadidős búvárkodás esetén, oldalpalackos vagy normál elrendezés esetén is, az új függőleges reduktor elrendezés javítja a kényelmet és a biztonságot. Oldalpalackos és pónipalackos merülésnél a tömlővezetés sokkal kényelmesebb és ezáltal biztonságosabb is. Én személy szerint, ezzel a két új szabályozóval merülők oldalpalackos és tartalék palackos merülésnél is. Jobb és sokkal kényelmesebb, de nem ez a lényeg. Az egyetlen dolog, ami meglepett, hogy korábban senki, nem állt elő ezzel az ötlettel.

 

Hírek 2017 április

Posted 2017.04.9.

Kedves Ecological Divers Tenerife barátaink,

Az utolsó hírlevelem óta sok minden  változott. Itt az ideje, hogy tájékoztassalak mindenről. Mint a honlapon is láthatjátok, üzletünk elköltözött és egy teljesen új üzletet nyitottunk  Los Abrigosban. Az új üzlet sokkal kényelmesebb helyszínen található, a  strandtól 50 méterre.  Így nincs meg az elszigetelt, vidéki kanári báj és nem tudunk szállást biztosítani, de így sokkal közelebb kerültünk sok új és régi kedvenc merülőhelyeinkhez. Nagyon sok jó szállás van a közelben. Eddigi  ügyfeleink elégedetve ajánlották az „Apartamentos Isla de ORO” és a strand másik oldalán lévő Hotel San Blas. Ezenkívül sok kiadó lakás található az Airbnb-n. Tehát, rengeteg  lehetőség adott a szállás tekintetében. Los Abrigos fekvését tekintve központi helyen található, sok híres hal étteremmel. Népszerűsége ellenére nincs tömegturizmus.  

 

 

Természetesen sok újdonság van nálunk is. Mint írtam, sokkal közelebb kerültünk a merülőhelyekhez, amik a sziget déli részén és nekem is újak. Az új búvárközpont nagyobb mint a régi és korszerűen felszerelt, beleértve a technikai búvárfelszerelést is. Most már képesek vagyunk minden szinten tanítani amit az SSI tanfolyamok kínálnak a szabadidőstől a szakmai tanfolyamokig. Büszkék vagyunk arra is, hogy harmadik alkalommal kaptuk meg az SSI Diamond-t, mi vagyunk az egyetlen SSI Diamond búvár- és oktatóközpont a Kanári-szigeteken.

Üzletünk nagyobb mint előtte, minden Mares felszerelés megtalálható és hivatalos Mares szerviz központ vagyunk.

 

 

Hamarosan lesz sok új és különleges ajánlat. Terveink között szerepel a roncs és barlangi búvár csomag  és egyéb csomagok is. Tervezünk továbbá rövid utazásokat és több napos túrákat más szigeteke, ahogy azt tettük a múltban is. Nemsokára jelentkezem, még több izgalmas hírrel.

Remélem hamarosan (újra) találkozunk,

ezen a gyönyörű szigeten.

Frank

 

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?